Договір купівлі-продажу майнових прав на об’єкт нерухомості

ДОГОВІР № _______
купівлі-продажу майнових прав на об’єкт нерухомості

м._____________ ________ року

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «________-», далі – "Продавець", в особі директора __________, який діє на підставі Статуту, з однієї сторони, та

громадянином України, який народився ………р., за адресою: ……………, паспорт: серія ……., номер ……, виданий …………………….., реєстраційний номер облікової картки платника податків: ………….., далі– "Покупець", з іншої сторони,

надалі за текстом Продавець та Покупець разом іменуються як "Сторони", а кожен з них окремо – як "Сторона", керуючись нормами чинного законодавства,

уклали цей Договір купівлі-продажу майнових прав на об’єкт нерхомості, надалі – Договір, про наступне:

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Відповідно до умов цього Договору Продавець передає у власність, а Покупець приймає у власність Майнові права на Об’єкт нерухомості та зобов’язується оплатити Вартість Майнових прав на Об'єкт нерухомості у порядку і на умовах, передбачених цим Договором.

1.2. Відомості (проектні) про Об'єкт нерухомості, Майнові права на який відчужуються Продавцем та набуваються у власність Покупцем згідно даного Договору, а саме:

Найменування: Квартира Вулиця та номер: Секція (будівельний номер) Поверх № Об’єкта нерухомості (будівельний) Загальна площа Об’єкта нерухомості (кв.м.), в т.ч., лоджія Житлова площа (кв.м.) Кількість кімнат:

1.3. Проектна площа Об'єкта нерухомості, в тому числі, вбудованих приміщень, що вказана в п.1.2. даного Договору, може бути змінена в процесі будівництва та буде остаточно визначена після завершення будівництва Об’єкта будівництва та проведення технічної інвентаризації Замірювачем за результатами обмірів Об'єкта нерухомості, які будуть відображені в технічному паспорті на Об'єкт нерухомості.

2. ПОРЯДОК ПЕРЕДАЧІ МАЙНОВИХ ПРАВ. НАБУТТЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ

2.1. Майнові права на Об'єкт нерухомості за цим Договором передаються Продавцем Покупцю у власність шляхом підписання Акту прийому-передачі Об'єкта нерухомості (як сукупності Майнових прав), надалі – Акт прийому-передачі.

2.2.Продавець зобов’язаний протягом 90 (дев’яносто) днів після завершення будівництва та прийняття в експлуатацію Об’єкта будівництва і виключно при умові отримання від Покупця повної сплати Вартості Майнових прав на Об’єкт нерухомості та при умові проведення повного розрахунку Покупцем за придбаний форвардний контракт згідно договору купівлі-продажу фінансового інструменту, видати Покупцю Довідку про оплату в повному обсязі вартості Майнових прав на Об’єкт нерухомості (вартості будівництва Об’єкта нерухомості) та підписати Акт прийому-передачі.

2.3.Право власності на Об’єкт нерухомості в Покупця виникає з моменту підписання Акту прийому-передачі, вказаного в п.3.1. даного Договору, та його державної реєстрації.

2.4.Даний Договір разом з іншими документами, що вказані в п. 7.2. Договору, або будуть визначені чинним на момент проведення реєстрації права власності законодавством є підставою для реєстрації права власності Покупця на Об’єкт нерухомості після завершення будівництва Об’єкта будівництва та прийняття його в експлуатацію.

3. ДОГОВІРНА ЦІНА ТА ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

3.1. Вартість Майнових прав на Об’єкт нерухомості за цим Договором (Ціна Договору) на момент укладення Договору становить ____________ (____________) гривень ____ копійок, в т.ч. ПДВ.

3.2. Зазначена в п.3.1. Договору Вартість Майнових прав на Об’єкт нерухомості розрахована, виходячи з вартості 1 кв.м. Об’єкта нерухомості, яка становить __________--, в т.ч. ПДВ, помноженої на загальну площу Об’єкта нерухомості за проектом, яка вказана в п.1.2. Договору.

3.3. Оплата Вартості Майнових прав на Об’єкт нерухомості здійснюється шляхом перерахування/внесення чергових платежів на банківський рахунок Продавця.

3.4. Оплата Вартості Майнових прав на Об’єкт нерухомості здійснюється Покупцем в національній валюті України.

3.5. Реквізити Продавця:
Отримувач коштів: ______________
Поточний рахунок №1: ________________
Призначення платежу: «Оплата Вартості Майнових прав відповідно до Договору купівлі- продажу майнових прав на об'єкт нерухомості № …….від ………….. року, з ПДВ».

4. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН

4.1. Продавець має право:

4.1.1. Вимагати від Покупця виконання умов цього Договору, зокрема, вимагати повної та своєчасної сплати Вартості Майнових прав на Об’єкти нерухомості.

4.1.2. Відмовитися від даного Договору з підстав, передбачених розділом 9 цього Договору.

4.1.3. Продавець має інші права, які передбачені Цивільним кодексом України та цим Договором.

4.2. Продавець зобов’язаний:

4.2.1. Своєчасно підписати з Покупцем Акт прийому-передачі.

4.2.2. Приймати оплату за Майнові права на Об'єкт нерухомості, що здійснюється Покупцем, в порядку та на умовах цього Договору.

4.2.3. Організувати будівництво Об’єкта будівництва та забезпечити його прийняття до експлуатації у _________ році.

4.2.4. Повідомити Покупця телефоном, електронною поштою або письмово про прийняття в експлуатацію Об’єкта будівництва.

4.2.5. Передати Об’єкт нерухомості по Акту прийому-передачі у строки, визначені цим Договором.

4.2.6. Не продавати, не дарувати, не передавати в іпотеку та не відчужувати іншим способом третім особам Майнові права на Об’єкт нерухомості, які складають предмет цього Договору.

4.3. Покупець має право:

4.3.1. Вимагати від Продавця своєчасного виконання зобов’язань згідно цього Договору.

4.3.2. Протягом строку дії даного Договору відчужувати свої придбані за цим Договором Майнові права на Об’єкт нерухомості виключно за попередньою письмовою згодою Продавця на таке відчуження.

4.3.3. На оформлення свого права власності на Об’єкт нерухомості після завершення будівництва та прийняття Об’єкта будівництва в експлуатацію та проведення повного розрахунку з Продавцем.

4.3.4. Покупець має інші права, які передбачені Цивільним кодексом України та цим Договором.

4.4. Покупець зобов’язаний:

4.4.1. Своєчасно та належним чином виконувати свої зобов’язання за цим Договором, зокрема, здійснити повний розрахунок за придбані Майнові права на Об’єкт нерухомості.

4.4.2. Протягом 90 (дев’яносто) днів з дати отримання повідомлення Продавця, передбаченого п. 4.2.5. Договору, звернутися задля огляду Об’єкта нерухомості, оглянути Об’єкт нерухомості та підписати з Продавцем Акт прийому-передачі у разі відсутності зауважень.

4.4.3. У випадку виявлення недоліків Об’єкта будівництва, зокрема, його невідповідності умовам, передбаченим в п.1.2. Договору, узгодити з Продавцем строк усунення недоліків та дану повторного огляду.

4.4.4. Самостійно та за власний рахунок здійснити реєстрацію права власності на Об’єкт нерухомості у порядку, встановленому чинним законодавством України.

5. ВИМОГИ ДО ЯКОСТІ ОБ’ЄКТА НЕРУХОМОСТІ

5.1. Об’єкт нерухомості, після завершення усіх будівельних робіт та прийняття в експлуатацію повинен за своїми характеристиками (фактичним станом) досягати показників, визначених п.1.2. даного Договору.

5.2. Розміщення (поверховість), площа та технічні характеристики Об’єкта нерухомості, на яке набуває право власності Покупець, повинні відповідати вимогам, обумовленим Сторонами цим Договором.

5.3. Якість матеріалів та обладнання, що використовуються в будівельних роботах, повинні відповідати нормам та стандартам, передбаченим чинним українським законодавством для даних видів матеріалів та обладнання.

5.4. Якість Об’єкта нерухомості повинна відповідати стандартам та вимогам чинного законодавства України. Підтвердженням якості Об’єкта нерухомості є прийняття Об’єкта будівництва в експлуатацію відповідно до чинного законодавства України.

6. РЕЄСТРАЦІЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ОБ’ЄКТИ НЕРУХОМОСТІ

6.1. Після завершення будівництва та прийняття Об’єкта будівництва в експлуатацію Покупець самостійно здійснює реєстрацію свого права власності на Об’єкт нерухомості у встановленому законодавством порядку, після чого Покупець вправі вільно володіти, користуватись та розпоряджатись Об'єктом нерухомості без будь-яких обмежень з боку Продавця.

6.2. Сторони погодили, що для реєстрації Покупцем свого права власності на Об’єкт нерухомості, Продавець зобов’язаний надати Покупцю наступні документи:

  1. Акт прийому-передачі.
  2. Довідку про оплату в повному обсязі Вартості Майнових прав на Об’єкт нерухомості.
  3. Технічний паспорт на Об’єкт нерухомості, виготовлений Замірювачем.
  4. Інші документи, які будуть передбачені законодавством, діючим на дату здійснення державної реєстрації права власності Покупця на Об’єкт нерухомості.

7. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

7.1. У випадках невиконання або неналежного виконання своїх зобов'язань за даним Договором, винна Сторона несе відповідальність перед іншою Стороною в порядку, визначеному чинним законодавством та умовами даного Договору.

7.2. У випадку порушення Покупцем строку оплати Вартості Майнових прав на Об’єкт нерухомості Покупець на вимогу Продавця сплачує пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ від суми заборгованості за кожен день прострочення платежу.

7.3. У випадку відмови Покупця від Об’єкта нерухомості (від Договору), Покупець зобов’язується сплатити Продавцю штраф в розмірі ______________.

7.4. У разі порушення Продавцем строку будівництва та прийняття в експлуатацію завершеного будівництвом Об’єкта будівництва понад строк 3 (три) роки, Продавець зобов’язаний відшкодувати Покупцю як Власнику деривативу вартість придбання форвардного контракту, яка визначена в договорі купівлі-продажу фінансового інструменту (деривативу).

8. СТРОК ДІЇ ТА ПОРЯДОК РОЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ

8.1. Договір набуває чинності з моменту його підписання уповноваженими представниками Сторін та діє до «_______» _______ року, але в будь-якому випадку до повного виконання взятих на себе зобов’язань за Договором.

8.2. Цей Договір може бути припинений за взаємною згодою Сторін шляхом підписання Договору про дострокове припинення (розірвання) даного Договору.

8.3. Договір може бути достроково припинений (розірваний) у разі відмови Покупця від Об’єкта нерухомості (від Договору), про що Покупець попереджає письмово Продавця.

9. ПОРЯДОК ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

9.1. Всі можливі спори, які виникатимуть при виконанні цього Договору, врегульовуються Сторонами шляхом переговорів. У випадку, коли Сторони не досягнуть згоди шляхом переговорів, спір передається на розгляд суду.

10. ФОРС-МАЖОРНІ ОБСТАВИНИ

10.1. Сторона звільняється від визначеної Договором та законодавством відповідальності за повне чи часткове порушення зобов’язань, передбачених Договором, якщо вона доведе, що таке порушення сталося внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорні обставини).

10.2. Сторона, для якої склалась неможливість виконання зобов’язань, повинна терміново повідомити у письмовій формі інші Сторони про настання, прогнозований термін дії та припинення вищевказаних обставин, однак не пізніше 3 (трьох) днів з дати їх настання і припинення. Не повідомлення або несвоєчасне повідомлення позбавляє відповідну Сторону права на звільнення від виконання своїх зобов’язань по причині вищевказаних обставин.

10.3. Настання форс-мажорних обставин має бути засвідчено компетентним органом державної влади України або довідкою Торгово-промислової палати.

11. РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН

ПРОДАВЕЦЬ ПОКУПЕЦЬ










Додаток до договору №________

АКТ
прийому-передачі документації

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «________-», далі – "Продавець", в особі директора __________, який діє на підставі Статуту, з однієї сторони, та

громадянином України, який народився ………р., за адресою: ……………, паспорт: серія ……., номер ……, виданий …………………….., реєстраційний номер облікової картки платника податків: ………….., далі– "Покупець", з іншої сторони,

надалі за текстом Продавець та Покупець разом іменуються як "Сторони", а кожен з них окремо – як "Сторона",

склали даний Акт прийому-передачі документації про наступне:

Продавець передав, а Покупець прийняв один примірник підписаних Сторонами оригіналів наступних документів:

  1. Договір № ____________ купівлі-продажу майнових прав на об’єкт нерухомості від «…»___________року.
  2. Додаток № 1. План розташування (Об’єкта нерухомості).

Даний Акт прийому-передачі Документації складено в двох примірниках, по одному примірнику для Продавця та Покупця.

ПЕРЕДАВ: ПРИЙНЯВ:

ПРОДАВЕЦЬ ПОКУПЕЦЬ