Договір дарування житлового будинку

Договір дарування житлового будинку

Місто ______________, Україна

___________________________ року.

Ми, що підписалися нижче: з однієї сторони – ____________________, _______ року народження, РНОКПП – ____________, проживаю за адресою: ____________________, надалі іменується «ДАРУВАЛЬНИК» та з другої сторони – __________________, ____________ року народження, РНОКПП – ________, проживаю за адресою: __________________, надалі іменується «ОБДАРОВУВАНИЙ (НА)» , попередньо ознайомлені нотаріусом із загальними вимогами, додержання яких є необхідним для чинності правочину, володіючи повним обсягом цивільної дієздатності, повністю усвідомлюючи значення своїх дій та згідно з вільним волевиявленням, яке відповідає нашій внутрішній волі, маючи на меті реальне настання правових наслідків від укладеного правочину керуючись главою 27, а також ст. 202-204, 626, 627 ЦК України, уклали цей договір про таке:

1. Предмет договору

1.1. За цим договором ДАРУВАЛЬНИК передає у власність ОБДАРОВУВАНОГО (НОЇ) безоплатно ЖИТЛОВИЙ БУДИНОК разом із приналежними до нього господарськими будівлями та спорудами, який знаходиться за адресою: ________________________________, що складається з ____ житлових кімнат, житловою площею _____кв. м. та однієї кухні. Загальна площа будинку ____кв. м. До будинку належать: _______________________________. Вказаний житловий будинок розташований на неприватизованій земельній ділянці, площею ________ га, кадастровий № ___________________.

1.2. Вказаний житловий будинок належить  Дарувальнику на підставі __________, виданого _________________________________. Право власності Дарувальника на житловий будинок зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно _______ року, за номером запису про право власності - _______. Реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна – ____________.

1.3. Нам, сторонам, роз’яснено зміст ст. 120 Земельного кодексу України про необхідність приватизувати земельну ділянку, на якій знаходиться будинок, або укласти договір оренди.

1.4. Дарувальник стверджує, що на момент укладення цього Договору вказаний житловий будинок із господарськими будівлями та спорудами (домоволодіння) не перебуває під арештом чи забороною, щодо нього не ведуться судові спори, він не заставлений, у податковій заставі не перебуває, щодо нього не укладено будь-яких договорів із відчуження чи щодо користування з іншими особами, як місцезнаходження юридичної особи (юридична адреса) вона не використовується. Дарувальник повідомляє, що сервітутів стосовно відчужуваного вказаного будинку немає, треті особи не мають прав на цей будинок, зокрема на перебування чи проживання в ньому.

1.5. Відчужуваний житловий будинок оглянуто Обдаровуваним (ною), недоліків, які перешкоджають його використанню за цільовим призначенням, на момент огляду не виявлено. Претензій до Дарувальника щодо якісних характеристик відчужуваного майна Обдаровуваний (на) не має і приймає його у стані, придатному для використання за цільовим призначенням.

1.6. Відсутність заборони відчуження або арешту, відсутність реєстрації іпотеки щодо відчужуваного будинку підтверджується Інформацією за результатом пошуку про зареєстровані речові права, їх обтяження на об’єкт нерухомого майна та суб’єкт у порядку безпосереднього доступу нотаріусів до ДРРП від __________ року.

1.7. Зміст законодавства щодо прав дітей-членів сім’ї на проживання та те, що для здійснення будь-яких правочинів стосовно нерухомого майна, право власності або користування яким мають малолітні, неповнолітні особи, недієздатні або обмежено дієздатні громадяни, і що вчинення цього правочину не суперечить правам указаних осіб, а також у певних випадках, потрібна попередня згода органів опіки та піклування та правові наслідки вчинення правочину без надання такої згоди, мені, Дарувальнику, нотаріусом роз’яснений та зрозумілий.

1.8. Сторони підтверджують, що вони не є публічними діячами або пов'язаними з ними особами.

2. Ціна договору

2.1. Дар цей сторони оцінюють у __________________ гривень.

2.2. Згідно з Висновком про вартість об’єкта оцінки, складеного ______________, ринкова вартість майна становить _______________. Реєстраційний номер звіту _________.

3. Передача майна та виникнення права власності

3.1. Право власності Обдаровуваного (ної) на дарунок виникає з моменту його прийняття.

3.2. Сторони домовились, що під передачею майна за цим Договором слід вважати передачу технічної документації, а саме: Технічного паспорта на жилий будинок. Прийняття Обдаровуваним (ною) від Дарувальника Технічного паспорта на жилий будинок свідчить про те, що передача майна відбулась.

3.3. У присутності нотаріуса Дарувальник передав Обдаровуваному (ній) Технічний паспорт на жилий будинок.

4. Інші умови

4.1. Вимоги законодавства щодо змісту й правових наслідків договору, що укладається Сторонами, їм роз’яснено нотаріусом. Сторони підтверджують, що цей Договір не має характеру  мнимої та удаваної угоди. Дарувальник стверджує, що дарування здійснено за доброю волею, без будь-яких погроз, примусу чи насильства, як фізичного, так і морального.

4.2. Дарування цього житлового будинку здійснюється за згодою (чоловіка/або дружини) Дарувальника, ____________________, _________року народження, що викладена у заяві, справжність підпису на якій засвідчено __________ області _______ 2020 року за р. № ----.

4.3. У випадках, не передбачених цим Договором, Сторони  керуються чинним законодавством.

4.4. Відповідальність Сторін установлюється згідно з чинним законодавством.

4.5. Договір набуває юридичної сили з моменту його нотаріального посвідчення.

4.6. Усі зміни та доповнення до цього Договору, що вчинені за узгодженням Сторін, повинні бути нотаріально посвідчені, що відповідає вимогам ст. 654 Цивільного кодексу України.

4.7. Витрати у зв’язку з укладенням цього договору несе Обдаровуваний (на).

4.8. Право власності на жилий будинок підлягає державній реєстрації (ст. 182 Цивільного кодексу України).

4.9. Зміст ст.ст. 182, 377, 717, 722 Цивільного кодексу України, ст.ст. 120, 125, 126 Земельного кодексу України, ст. 12 Закону України «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних людей»,  зміст пункту 7 «Правил користування приміщеннями житлових будинків», затверджених Постановою КМУ від 24-01-2006 року № 45, Сторонам нотаріусом роз’яснено.

4.10. Цей договір складено і підписано у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу. Один примірник договору зберігається у справах нотаріуса ________ нотаріального округу _______, за адресою: ___________________________________, а інший видається ОБДАРОВУВАНОМУ (НІЙ).

ПIДПИСИ:

ДАРУВАЛЬНИК                   __________________________

ОБДАРОВУВАНИЙ (НА)     _________________________

Посвідчувальний напис нотаріуса*

*Наявність кадастрового номера земельної ділянки, на якій розташований вказаний житловий будинок, обов’язкова.