Договір позички квартири

ДОГОВІР ПОЗИЧКИ КВАРТИРИ

М.________________________ «__» ________ 20__ р.

____________________________, далі — Позичкодавець, та __________________________, далі — Користувач, уклали цей Договір позички (далі — Договір) про наступне:

1.ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Позичкодавець зобов’язується передати Користувачеві в безоплатне користування квартиру, з такими характеристиками:

  • місцезнаходження (адреса):
  • загальна площа:
  • опис технічного стану:
  • житлова площа:

1.2. Вищевказана квартира належить ______________________ на підставі договору купівлі-продажу квартири, посвідченого _____________________. Реєстрація права власності проведена _________________________.

1.3. Позичкодавець свідчить, що дійсно є власником квартири, не має обмежень щодо свого права розпорядження квартирою, ні квартира, ні будь-яка її частина на момент укладення цього договору нікому іншому не продана, не подарована, не відчужена іншим способом, не надана в іпотеку, не передана в оренду чи безоплатне користування, не є предметом обтяження, в податковій заставі і під забороною (арештом) не перебуває, права третіх осіб (права наймача, право застави, право довічного утримання тощо) щодо квартири відсутні, питання права власності на квартиру не є предметом судового розгляду, будь-які спори відносно зазначеної квартири відсутні, квартира не внесена до статутного капіталу юридичних осіб, у квартирі не зареєстровано місцезнаходження юридичної особи.

1.4. Позичкодавець свідчить, що квартира перебуває в належному технічному стані, прихованих дефектів, недоліків, самовільних перепланувань в квартирі немає, квартира є придатна для використання за призначенням. Квартира, що передається в позичку, оглянута Користувачем до підписання даного договору. На момент огляду будь-яких недоліків, які перешкоджали б її використанню за призначенням, не виявлено. Користувач заявляє, що не має будь-яких претензій до Позичкодавця з приводу якісних технічних характеристик зазначеної квартири.

1.5. Користувач за власний рахунок сплачує податки, збори, інші обо’язкові платежі, пов’язані з користуванням вищевказаною квартирою, платежі за користування електроенергією, телекомунікаційні послуги, послуги теплопостачання тощо.

2. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ

2.1. Передання Користувачу квартири оформляється актом прийому-передачі, який підписується Сторонами даного договору. З моменту підписання зазначеного акта починається обчислення строку даного договору.

2.2. Даний договір укладається Сторонами на __ років.

3. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН

3.1. Користувач зобов’язується:

3.1.1. Користуватися об’єктом позички особисто та відповідно до його цільового призначення.

3.1.2. Нести витрати з підтримання об’єкта позички в належному стані.

3.1.3. В присутності Позичкодавця перевірити стан об’єкта позички у момент його приймання. У разі невиконання цього обов’язку буде вважатись, що об’єкт позички переданий Користувачу в належному стані.

3.1.4. Якщо Користувач без згоди Позичкодавця зробив поліпшення, які не можна відокремити без шкоди для квартири, наданої в позичку, він не має права на відшкодування їх вартості.

3.2. Позичкодавець зобов’язується:

3.2.1. Своєчасно передати об’єкт позички Користувачу.

3.2.2. Попередити Користувача про особливі властивості та недоліки речі, що передана у позичку, які йому відомі і які можуть бути небезпечними для життя, здоров’я, майна Користувача або призвести до пошкодження самої речі.

3.3. Позичкодавець має право:

3.2.1. У будь-який час розірвати цей Договір та вимагати повернення об’єкту позички.

3.3.2. У разі неповернення об’єкту позички у строк вимагати його примусового повернення зі стягненням неустойки та збитків.

4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

4.1. Сторона, яка порушила зобов‘язання відповідно до даного договору, повинна усунути ці порушення та відшкодувати іншій Стороні завдану такими порушеннями шкоду.

4.2. Користувач зобов'язаний усунути погіршення квартири, наданої в позичку, які сталися з його вини. У разі неможливості відновлення квартири, наданої в позичку, Позичкодавець має право вимагати відшкодування завданих йому збитків. Користувач не відповідає за погіршення квартири, наданої в позичку, якщо це сталося внаслідок нормального її зношення або упущень Позичкодавця.

4.3. Шкода, завдана третім особам у зв'язку з користуванням квартирою, наданою в позичку, відшкодовується Користувачем на загальних підставах. Шкода, завдана третім особам у зв'язку з користуванням квартирою, наданою в позичку, відшкодовується Позичкодавцем якщо буде встановлено, що це сталося внаслідок особливих властивостей або недоліків квартири, наданої в позичку, про наявність яких Користувач не був попереджений Позичкодавцем і про які він не знав і не міг знати.

5. ПОРЯДОК ЗМІНИ І РОЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ

5.1. Зміни, доповнення до цього договору допускаються за взаємною згодою.

5.2. Позичкодавець має право вимагати розірвання даного договору і повернення квартири, переданої у позичку, у разі, якщо:

  • у зв'язку з непередбаченими обставинами квартира стала потрібною йому самому;
  • користування квартирою не відповідає її призначенню та умовам даного договору;
  • квартира самочинно передана Користувачем у користування іншій особі;
  • в результаті недбалого поводження з квартирою вона може бути знищена або пошкоджена.

5.3. Даний договір припиняється у разі смерті Користувача.

6. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

6.1. Усі спори Сторін за цим Договором, за якими не досягнуто згоди шляхом переговорів, вирішуються у судовому порядку відповідно до чинного законодавства України.

6.2. Цей Договір складений у двох оригінальних примірниках, по одному для кожної Сторони.

6.3. Усі додатки та доповнення до цього Договору є його невід’ємними частинами, якщо вони викладені письмово, підписані уповноваженими представниками Сторін та скріплені печатками (за наявності).

7. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ І РЕКВІЗИТИ СТОРІН

Підписи:

Сторона

1:___________________________

Сторона

2:___________________________










Додаток до Договору № __ від__

Акт
Прийому-передачі майна

м. ___________ _________________

_________________________, в особі ___________________, що діє на __________________________, далі — Позичкодавець, та _________________________, далі — Користувач, склали цей Акт про таке.

Позичкодавець передав, а Користувач прийняв:

1.1. квартиру згідно з такими характеристиками:

1.1.1. адреса:

1.1.2. загальна площа:

1.1.3. житлова площа:

Користувачу передається дублікат ключів.

Квартиру передано Користувачеві у придатному для використання стані.

На момент передання в користування має такі недоліки:

1. …..

Цей Акт складено у двох примірниках, по одному для кожної з Сторін, які його підписали.



Позичкодавець Користувач