Проблему з недобудовами вирішать комплексно

У врегулюванні питання з незаконними недобудовами необхідно об’єднати зусилля народних депутатів, профільних міністерств, облдержадміністрацій та правоохоронців. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на спільному засіданні з інвесторами, які постраждали від афери – так званої «піраміди Укрогруп».

Як інформує прес-служба МВС, А. Аваков наголосив на масштабах цієї ситуації, адже у ній постраждало десятки тисяч інвесторів. Зокрема, від діяльності шахрайської «піраміди Укрогруп» зазнали збитків більше десяти тисяч громадян, не добудовано і не введено в експлуатацію понад сорок житлових об’єктів нерухомості.

Щоби вирішити проблему з незаконними недобудовами, при Кабміні створено Міжвідомчу робочу групу. Її співголовами є Василь Лозинський – перший заступник міністра розвитку громад і територій, і Антон Геращенко – заступник міністра внутрішніх справ.

На думку А. Геращенка, задля розв’язання цього питання найперше необхідно створити нову законодавчу базу, яка запобігатиме шахрайствам із забудовами, урегулює питання з гарантування інвесторам захисту коштів, які вкладено у зведення житла, налагодить ефективний механізм добудови об’єктів, які потрібно завершити.

Учасники зустрічі узгодили розроблення «дорожньої карти» у вирішенні питання добудови кожного незавершеного житлового комплексу.