Січневий локдаун не вплине на сучасний ринок нерухомості – Ніна Бенях

2020 рік став кризовим для багатьох сегментів ринку нерухомості. Причина цього усім відома – карантин. Водночас упродовж року, що минає, у сфері нерухомості відбулися інші знакові події, які вплинули на розвиток галузі. Серед них – початок реформування ДАБІ і більш доступна іпотека.

Що ж очікує ринок нерухомості у новому році? Чи підвищаться ціни на житло? Про це, а також про вплив на ринок нерухомості запланованого на початок 2021 року локдауну прогнозує Ніна Бенях , голова Львівського об’єднання ріелторів.

«Що буде з цінами на нерухомість у році, що настане, – питання, яке цікавить багатьох українців, зокрема львів’ян.

На мою думку, з січня-березня 2021 року ціни на українському ринку нерухомості зростуть. У цьому прогнозі я спираюся на свій досвід. Це – третя криза, яку я пережила у сфері нерухомості. Отож, побачимо...

Ніна Бенях голова Львівського об’єднання ріелторів

Вважаю, що січневий локдаун, запланований з 8 до 25 січня, на ціни ринку нерухомості не вплине, оскільки зазвичай січень – доволі спокійний для ділової активності місяць.

Посилення карантинних заходів охопить різдвяні канікули. В Україні з 1 до 15 січня переважно всі працюють у дуже легкому, святковому режимі. Відповідно січень, а потім і частково лютий, у сфері нерухомості виглядають як канікули. Звісно, це найперше стосується купівлі-продажу та довготривалої оренди квартир. Подобова оренда – зазвичай жвавіша. А у Львові вона завжди процвітає. І це не дивно, бо Львів – туристична перлина України навіть під час карантинних заходів.

Що стосується розвитку ринку нерухомості, то у 2021 році очікується, що таки найбільш популярними серед клієнтів будуть об’єкти вторинного ринку. Також зростає запит населення на новобуди форматів «місто в місті» та багатофункціональні комплекси у межах полісу. Сподіваємося, їх таки почнуть будувати».