Житло перше – податків менше

Якщо маєте намір придбати оселю, та ще й зробити це вперше, можна заощадити на сплаті частини податків. Український Уряд скасував пенсійний збір під час купівлі житлової нерухомості.

23 вересня 2020 року ухвалено постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій». У документі затверджено, що відтепер пенсійний збір під час придбання житла не сплачуватимуть ті, для кого така операція є першою у житті. Отже, купуючи своє перше житло, за нотаріального оформлення договору купівлі-продажу вже не доведеться віддавати у Пенсійний фонд держави 1 % від вартості оселі.

Прес-служба Міністерства соціальної політики України повідомляє: «Постановою урегульовано питання звільнення від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування осіб при придбанні житла вперше та які перебувають у черзі на одержання житла».

Новини на тему

Детальніше про оподаткування під час купівлі житла читайте у нашій статті Податки при купівлі-продажу нерухомості в Україні у 2020 році

Достеменно про ситуацію, яка виникла із оподаткуванням під час купівлі першого житла, читайте у рубриці Поради експертів

Принагідно нагадуємо, що, купуючи квартиру, треба остерігатися шахраїв

Чи потрібно сплачувати борги попереднього власника квартири - у нашому матеріалі