Земельна реформа-2021: що дасть українцям відкриття ринку землі?

Мораторій на продаж сільськогосподарських земель в Україні тривав із 2001 року. Через місяць він фактично завершиться. 

Про ціну за гектар української землі, коли очікувати на здорожчання угідь і як мораторій обмежував права громадян висловилися під час участі у форумі «Україна 30. Земля» відомі політики.

Ціна української землі зросте за 3-5 років – Д. Шмигаль

З відкриттям ринку землі ціна на ділянки підвищуватиметься і за кілька років суттєво збільшиться. А українці нарешті отримуватимуть дохід від цього виду нерухомості. Так спрогнозував розвиток подій на земельному ринку прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

відкриття ринку землі в україні

Як зауважив очільник уряду, відкриття ринку землі принесе користь українським землевласникам. Йдеться про 7 млн українських громадян, які володіють земельними уділами, і упродовж 20-ти років не могли ані продати, ані здати в оренду за справедливу ціну цей вид нерухомості. Адже у нашій державі оренда земельних угідь значно нижча, ніж у інших країнах.

Зі слів Дениса Шмигаля, після того, як в Україні запрацює ринок землі, вартість ділянок упродовж 3-5 років підвищиться удвічі.

У форумі на земельну тематику також узяв участь президент держави. Він вважає відкриття українського ринку землі боротьбою за конституційні права громадян і знищення земельних офшорів.

В Україні вкрали землі на два Крими – В. Зеленський

Мораторій на продаж сільськогосподарських земель став перешкодою у законному розпоряджанні своїм нерухомим майном і допоміг «обікрасти» українців на 8 млн га, заявив Володимир Зеленський.

скасування мораторію на продаж землі

На думку президента України, під час дії мораторію українці втратили законні підстави для продажу й купівлі української землі. За цей час померло 1 мільйон землевласників, а ціна на землю с/г значення стала найнижчою серед європейських країн.

Згідно з президентськими підрахунками, в Україні роками працював сірий тіньовий ринок: земельні ділянки продавали-купували, отримували чималі суми і не сплачували податки. Окрім того,  у нашій країні незаконним шляхом отримано у власність майже 5 мільйонів гектарів земель державного значення. За час дії мораторію українські політики та бізнесмени поцупили української землі розміром із два Кримські півострови.

Дізнайтеся, як самостійно перевірити документи на землю

Українську землю продаватимуть онлайн

Договір оренди землі можна завантажити за кліком

Договір купівлі-продажу земельної ділянки завантажуйте безкоштовно також