Елітне житло в Україні: за що платять багаті?

Обраних покупців на ринку нерухомості називають VIP-клієнтами, а житло, яке вони шукають, – елітним. Конфіденційність у співпраці з заможними і часто відомими людьми «зашкалює», а фото їхніх розкішних осель здебільшого не потрапляють у Мережу.

Яку ж нерухомість купують люди з солідними банківськими рахунками? Яке житло вважається в Україні елітним і які є види помешкань класу Deluxe?

Нині поговоримо не про те, як економлять, а про те, за що ж українці віддають такі «зашкварні» суми під час купівлі нерухомості.

П’ять хвилин Вашої уваги. Не пошкодуєте. Flombu.com здивує...

Яка нерухомість вважається елітною в Україні

Усі критерії, за якими нерухомість належить до еліт-класу, в Україні офіційно не затверджені. Але вони є. І їх – немало: від якості будматеріалів до дизайнерського вуличного освітлення.

Унікальне архітектурне планування

Оселі елітного сектора завжди володіють високою презентабельністю. Помешкання, спроектоване знаним архітектором, а ще ліпше, якщо закордонним, автоматично набуває елітного значення. Це демонструє, що розробка житла унікальна і неповторна. А таке планування оселі, особливо приватних будинків, буде тільки в одному екземплярі.

Дизайнерське проектування благоустрою

Важливо не тільки те, що всередині житла. Зовнішній бік нерухомості виконує одну з головних ролей у зарахуванні його до преміум-класу. Зусилля дизайнера з облаштування території навколо житла завжди будуть помітні: продумані доріжки, газони, озеленення та освітлення додадуть об’єкту нерухомості презентабельності й привабливості.

Високоякісні будматеріали

Дороге житло повинно відповідати своєму статусу від початкової стадії зведення – вибору будівельних матеріалів. Елітне житло будують із якісних і безпечних матеріалів, які підвищують довговічність і презентабельність нерухомості. У панельних будинках навряд чи «затаїться» преміум-квартира.

Солідні параметри

VIP-нерухомість переважно вражає площею. Залежно від виду житла, йдеться мінімум про 100 кв. м., якщо це квартира, і 200 «квадратів», якщо це приватний будинок.

Високі стелі – від 3,5 метра – теж ознака престижного помешкання. Як і панорамні вікна – часом на всю стіну – і балкони чи лоджії.

нерухомість класу люкс

Розташування на закритій території

Люди зі статками прагнуть вищого рівня приватності. Щоб на їхню територію не міг зайти кожен охочий, адже чимало з них оберігають своє життя від представників ЗМІ. Тому елітна нерухомість в Україні, та й переважно у всьому світі, вирізняється високими парканами і максимально захищеною від чужого ока територією.

Високий рівень безпеки

До територіальної недоступності Deluxe-житла додають посилену безпеку. Окрім камер відеоспостереження і сигналізації, за нерухомістю преміум-рівня наглядають охоронці.

Незначна кількість жителів

Густота населення в елітних районах теж має неабияке значення. Багатоповерхівки з елітними квартирами повинні містити обмежену кількість помешкань. Між приватними будинками такого рівня теж зберігається відповідна відстань.

Високий соціальний статус сусідів

Найімовірніше, у житлі елітного значення мешканці не бігають позичати один в одного сіль.

Статусне сусідство теж є у переліку ознак Deluxe-житла. Нерухомість такого штибу купують люди високого соціального рівня. Елітні багатоповерхівки ще часто називають клубними – там проживають люди одного суспільного прошарку.

Престижний район

Переважно престижними районами вважаються центр і зелені зони міста (парки, водойми). А також місця, де розташовані історичні пам’ятки полісу. Елітні заміські будинки зазвичай не розташовуються надто далеко від міста – до 20 км.

Розвинена інфраструктура поблизу

Зручна транспортна розв’язка, престижні виші, школи, садки, спортклуби додають житлу, зведеного у цьому районі, елітного характеру.

Екологічно сприятлива зона

Нерухомість статусу VIP втратить своє значення, якщо буде розташована в екологічно несприятливому середовищі, скажімо, неподалік від промислового сектора (заводи, фабрики) чи сміттєзвалища. Чисте повітря і високий рівень озеленення – це місце розташування елітного житла.

vip квартири в Україні

Приваблива панорама

Окрім простору всередині, у найпрестижнішій нерухомості важливий вигляд з вікна. З квартири такого рівня повинен відкриватися привабливий краєвид: на місто чи парк. У заміських резиденціях еліт-класу цінується гірська, лісова й річкова панорама.

Ексклюзивний ремонт і меблі

Ремонт, зазвичай дизайнерський, виконаний в одному стилі, й ідеально підібрані дорогі меблі створюють ефектний інтер’єр помешкання. Переважно житло такого рівня оформлюють тематично й неповторно.

Найсучасніша техніка

Елітне житло часто оснащують новинками побутової техніки, вмонтовують енергозберігальні й «розумні» технології.

Підземний паркінг

Це обов’язковий критерій сучасного елітного помешкання. Хто ж захоче бігти до авто під дощем чи сідати в задубілу машину?

Види елітної нерухомості

Елітна, як і вся житлова нерухомість в Україні, поділяється на квартири і приватні будинки.

Преміум-квартири в Україні

Такі квартири у нашій країні стабільно популярні, найбільше у містах, де є будинки-історичні пам’ятки, – Києві, Львові, Одесі. Там вони і розташовані.

Квартири з позначкою «люкс» цінуються і у новобудовах – з яскравим зовнішнім дизайном і раціональним розподілом житлової площі. Особливе місце серед нерухомості елітного спрямування посідають пентхауси.

Елітні приватні будинки

Серед приватних будинків елітного сегменту у нашій країні помітно вирізняються міські і заміські забудови. Цей поділ актуальний і для масового житла. Елітні помешкання вважаються такими на основі наявності низки критеріїв, про які ми вже говорили.

Отже, у містах йдеться про самостійні Deluxe-будівлі і дуплекси – малоповерхові (переважно дво-) будинки для двох-чотирьох сімей – і таунхауси .

Заміські будинки елітного сектора – це винятково самостійні споруди: будівлі-замки, садиби, котеджі, резиденції.

Ціни на VIP-житло в Україні

Ціна елітного помешкання в Україні стартує у середньому від $ 2500/м.кв. і може сягати до $ 20.000/м.кв. За словами фахівців ринку нерухомості, вартість таких осель продовжує зростати. Адже нові надходження житла на ринок нерухомості не задовольняють потребу українців у помешканні такого рівня.

Елітне житло в Україні – це надцінний пласт нерухомості, який, крім функції житла, виконує ще й роль вартісного активу.

У нашій державі, як і у всьому світі, сформувався і розвивається сегмент елітної нерухомості – добірного житла.

Так, у житлі Deluxe-рівня важливий кожен критерій, який ми розглядали. А ще більше – їх поєднання. Адже воно створює те, що найбільше цінується в елітному житлі, – комфорт і безпека мешканців. Саме ці чинники найперше впливають на якість життя людини.

Купуючи елітне житло, заможні люди набувають значно більше, аніж розкішне помешкання. Вони утверджують свій соціальний статус і отримують вищу якість життя.

Вартість нерухомості стане основою оподаткування

Ринок нерухомості-2021: на що очікувати?

Підземний паркінг: чому в Україні потрібні стоянки під землею?