Уряд продовжив програму доступного житла для молоді

Житло – одна з найбільш нагальних проблем сучасного покоління українців. Не маючи змоги придбати помешкання в рідній країні, нова генерація обирає роботу й проживання за кордоном.

Уряд України продовжив Державну програму забезпечення молоді житлом до 2023 року. Це законодавча основа для того, щоб українська молодь отримала помешкання на вигідніших умовах порівняно з тими, які надають банки. Про це повідомив Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву, який і курує розвиток цього проекту.

Державною програмою забезпечення молоді житлом на 2013-2020 рр. профінансовано 1 млрд 10,6 млн гривень. За ці кошти оформлено 2237 пільгових довгострокових кредитів. Їх надано переважно представникам молодих сімей на зведення та купівлю житла.

За даними Держмолодьжитла, упродовж 2015-2020 рр. у загальному бюджеті України не було виділено грошей на житлове кредитування молодої генерації. Однак охочих скористатися таким кредитуванням у нашій країні дуже багато. Більше 657 тисяч українців стоять на квартирному обліку місцевих органів влади. З них – 68 тисяч молоді (за інформацією Державної служби статистики).

Скільки сімей оформили пільгові кредити на житло минулоріч – читайте тут

Як вирішити проблему житла для молоді – у статті

Якому житлу надають перевагу молоді сім’ї – дізнайтеся за посиланням