7%: Уряд затвердив зниження ставки на іпотеку

Іпотечне кредитування в Україні посилило свої шанси на успіх.

На засіданні Кабміну 27 січня 2021 року схвалено програму, яка запровадить механізм кредитування житла під 7% річних. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Окрім іпотечної ставки, Уряд визначив максимальний термін такого кредитування – 20 років. Перший внесок становитиме 15% вартості помешкання.

Загалом процедура отримання здешевленої іпотеки така: покупець домовляється з банком про кредитування житла, а Фонд розвитку підприємництва покриває банкові частину відсотків, щоб споживачеві залишалося сплачувати тільки 7% річних.

Оформити доступну іпотеку можна тільки раз. І вона призначена переважно для тих осіб, кому потрібно поліпшити житлові умови і вони упродовж останніх 5-ти років не укладали угод із продажу житлової нерухомості.

Однак, в іпотечному кредитуванні є обмеження щодо площі житла: для одного жителя або сім’ї з двох осіб можна отримати кредит на житло до 50 кв. м. і по 20 кв. м. на кожного наступного члена родини. Також отримати такий доступний кредит зможуть українці віком до 70 років.

Як зауважив прем’єр-міністр, програма іпотечного кредитування запрацює 2021 року.

Нагадаємо: у вересні 2020 року Денис Шмигаль зазначав, що мета Уряду – кредитування гривні у середньому під 7%

Думку очільника Уряду підтримав Сергій Марченко, міністр фінансів. Наприкінці минулого року він прогнозував нову історію в доступному житлі для українців

Утім, аналітики поставилися до позиції урядовців скептично. На їхню думку, доступне житло в Україні можливе мінімум під 10%.

Завантажити іпотечний договір (ЗРАЗОК) можна за посиланням

Державну програму доступного житла для молоді продовжено

Скільки сімей оформили пільгові кредити на житло – за кліком