Без штампа у паспорті: в Україні очікується онлайн-прописка

Понад 1 млн українців ніде не прописані. А щотретій громадянин нашої держави проживає не там, де зареєстрований. Причина цього – незручна процедура реєстрації місця проживання. Її буде змінено з 1 квітня цього року. Про це Interfax. Ukraine заявив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України.

Невдовзі процедура реєстрації місця проживання виглядатиме так: потрібно буде ввійти на портал і внести дані у невеличку заяву. Зокрема, у ній необхідно буде вказати і своє фактичне місце проживання.

Власникам житла підтвердження про прописку надійде автоматично. Про реєстрацію місця проживання інших осіб господар помешкання отримає повідомлення на електронну пошту чи у додаток. Відтак він зможе погодити або ні прописку у житлі інших людей. Виписатися із помешкання можна буде без погодження з власником нерухомості.

У Мінцифри зазначили, що штампи у паспортах про прописку більше не знадобляться. Процедура реєстрації місця проживання повністю здійснюватиметься онлайн.

У відомстві також розробляють законопроект, сподіваючись, що з 1 вересня 2021 року держслужбовці отримуватимуть усю необхідну інформацію з електронних ресурсів. А українцям більше не треба буде носити із собою паперові документи.

Реєстрація у житлі і право власності на нього: де правда, а де – вигадки?

Цифровізація української нерухомості – що це?

На електронні ресурси спирається також будівельна реформа в Україні

Усе удосконалюється, зокрема – сучасний ринок нерухомості. Чому?