Квартира з ремонтом: переваги і недоліки

У пошуках оселі без подальших ремонтних зобов’язань сучасний клієнт має безліч пропозицій. Однак ідеальний варіант для більшості – купити квартиру і насолоджуватися новою домівкою, а не бігати будівельними магазинами чи у пошуках, котра студія ремонту зможе якнайшвидше і якісно виконати роботу. 

Часто саме ремонт квартир «під ключ» стає надією на те, щоб швидко оселитися у новопридбаній домівці і оперативно вирішити житлове питання.

У чому «плюси» й «мінуси» квартири з ремонтом від будівельної організації?

Чому дизайнерський ремонт у квартирі –  прерогатива вторинного ринку?

Яка середня вартість ремонту квартири в Україні?

Flombu.com відповість на ці запитання. Будьте з нами!

Квартира з ремонтом від забудовника

Який би ринок нерухомості Ви не обрали, помешкання з ремонтом представлено в обох сегментах. 

Якщо йдеться про первинний ринок, то, скажімо, можна купити квартиру в новобудові з ремонтом. Якщо ж орієнтуватися на вторинний ринок, то тут більше варіантів з вишуканими авторськими рішеннями і є можливість купити квартиру з дизайнерським ремонтом.

купити квартиру від забудовника 

«Плюси» квартири з ремонтом від будівельної компанії

Загалом, обираючи квартиру з ремонтом від забудовника, клієнт отримує низку переваг.

1. Готова до проживання квартира

Якщо Ви надали перевагу оселі, де ремонт організував забудовник, отже, отримуєте житло, у яке можна зразу заселятися. Вам не потрібно перечікувати «ремонтні часи» у старому помешканні, переплачуючи за оренду, чи ще кілька місяців тіснитися у батьківській квартирі. 

Квартира з ремонтом від будівельної компанії – це готова домівка. Власнику залишається «закрити» чисті (без пилу й гіпсу) і порівняно дрібниці – придбати меблі, тюлі й штори).

2. Нерухомість готова для здачі в оренду

Якщо Ви не планували проживати у помешканні, а придбали його як інвестицію, зможете заробляти на цій нерухомості без зволікань.

Квартиру, де все готово, можна швидко перетворити на стабільний прибуток –  здавати її в подобову чи довготривалу оренду. Ви не втрачатимете кошти, чекаючи, коли завершаться ремонтні роботи: купили нерухомість «під ключ», здали в оренду, і вона уже працює на Вас.

3. Збережені час і сили

Ремонт – це нелегке організаційне завдання. Оминаючи його, клієнт витрачає менше часу, йому дістається менше клопотів. 

У такому варіанті купівлі житла Вам не доведеться дізнаватися, де знайти майстра з ремонту квартир, скільки коштує мішок гіпсу чи літра фарби, не перейматиметеся організацією ремонтного процесу і винесенням будівельного сміття. Ви економите свої сили й час.

купити квартиру від забудовника

«Мінуси» квартири з ремонтом від забудовника

Не всі будівельні організації надають послуги облаштування житла «під ключ». І не всі клієнти готові користуватися такою пропозицією від девелопера. Причина – у грошах. 

1. Ремонт у новій квартирі підвищує її вартість

За ремонт від будівельної фірми клієнтам доведеться заплатити згідно з кошторисом виконавця. Це додаткові фінансові витрати при купівлі житла – у середньому 20% від вартості нерухомості. 

Не кожен покупець домівки осилить таку послугу. Багато клієнтів шукають майстрів серед знайомих чи родичів, щоб ремонт обійшовся їм  дешевше.

2. Немає можливості відстежити чорнову обробку

Купуючи квартиру, де все готове для заселення, Ви не зможете оглянути, чи рівна стяжка, чи, скажімо, достатньо зашпакльовані стіни під шпалерами. Якщо на етапі чорнового оздоблення була допущена помилка, згодом вона «вилізе». І усувати її Вам доведеться своїми силами. 

3. Використання неякісних будматеріалів

Забудовник переважно виконує ремонт квартири за побажаннями клієнта. Однак не завжди ремонтні роботи такого спрямування якісні, а клієнт – задоволений. 

Будівельні матеріали, використані під час ремонту, можуть бути сумнівної якості, оскільки забудовник може на них економити. Якість і ціна будматеріалів співвідносяться. Квартиру за вищою ціною складніше продати.

купити квартиру від забудовника 

Отож, замовити у будівельної компанії авторський ремонт нового житла, найімовірніше, не вдасться. 

Облаштування квартири за детальними уподобаннями клієнта, з використанням якісних матеріалів і з залученням дизайнера – це не послуга широкого вжитку. Її вартість значно вища. Відтак часу на її виконання теж потрібно більше. 

Дизайнерський ремонт квартири доцільніше замовляти, купуючи житло на вторинному ринку.

Скільки потрібно грошей на ремонт квартири?

Готуючись до купівлі житла, люди, зрозуміло, замислюються, на скільки дорожча квартира з ремонтом. Чи є у них фінансова можливість, наприклад, купити 2-кімнатну квартиру з ремонтом, і одразу заселятися. Або ж, навпаки, обирати житло з чорновою обробкою і в подальшому збирати гроші на ремонт.

купити квартиру від забудовника

Розрахунок вартості ремонту квартири

Кошторис ремонту квартири формує представник фірми, якій клієнт довірить оздобити своє житло. У кожної організації – свої розрахунки і умови роботи. Вказати, скільки коштуватимуть матеріали і робота майстрів, можна тільки орієнтовно.

Отож, вартість ремонту квартири переважно охопить виконання таких робіт:

  1. Монтажні роботи (заміна вікон, дверей, радіаторів, встановлення кондиціонера).
  2. Оздоблювальні роботи (покласти плитку, паркет, пофарбувати стіни, стелю).
  3.  Встановлення освітлення й електрики (люстри, бра, вимикачі, розетки).
  4. Встановлення сантехніки (ванна, унітаз, рукомийники, змішувачі, сушарка для рушників).
  5. Монтаж побутової техніки (плита, холодильник, мікрохвильова піч, електрочайник тощо).
  6. Замовлення і монтаж меблів (ліжко, шафа-купе, кухня, гардеробна).

Середня вартість ремонту квартири в Україні орієнтовно становить $ 300-400 за метр квадратний. Загалом ремонт у квартирі «під ключ» у середньому обійдеться у 40% ринкової вартості житла.

Отже, ремонт квартири від забудовника економить Ваш час і сили. Це найбільша перевага такої послуги від будівельної організації.

Головний недолік такого ремонту у тому, що будфірма може виконати  його неякісно, і у подальшому Вам доведеться багато чого переробляти.

Дизайнерський ремонт квартири влаштовують власники житла. 

Вартість ремонту квартири «під ключ» може сягати ціни помешкання. У середньому такий ремонт коштує майже половину вартості квартири.

Квартира в новобудові: яку купити?

Смарт-квартира від забудовника: у чому переваги

Як прийняти квартиру від забудовника - читайте за кліком