Переваги концепції «місто в місті» для вибору житла

Усе в одному: житло, заклади освіти, робота, дозвілля. Новітні формати будівництва житла вражають не тільки масштабністю, а насамперед функціональністю і продуманістю.

Сучасні житлові комплекси розростаються у самостійні структури – у містах умовно виникають маленькі населені пункти, де вирує життя мешканців, об’єднаних спільною локацією.

Сьогодні розкажемо про «місто у місті», його особливості і чому концепція «місто у місті» важлива під час вибору житла?

Flombu.com – твій сервіс у сфері нерухомості.

Що таке «місто у місті»?

«Місто в місті» – це концепція облаштування та розвитку життєвого простору, де поєднано житлову, офісну та бізнес-площі. Тобто можна жити у багатоповерхівці, працювати – в офісі по сусідству, відпочивати – у міні-парку чи у закладах дозвілля на території містечка.

особливості міста в місті

«Місто в місті» в Україні споруджують дедалі частіше. І попит на нерухомість, організовану за таким принципом, стабільно високий. Чому? Тому, що такий формат житла має чимало переваг, у ньому втілено продуману і дбайливу концепцію: жити у великому місті на так званій своїй території.

Чим вигідний формат житла «місто у місті»?

Оселившись у житловому комплексі, збудованому за принципом міні-міста, можна отримати чималу практичну користь. Таке сучасне житло і новий рівень організації життєвого простору матимуть такі переваги:

Зручність і комфорт

Квартири у житлових комплексах, які збудовані за принципом міста у місті, самі собою вирізняються комфортабельністю. Окрім того, зручності тут додаватиме близьке розташування усіх життєво важливих структур – на території ЖК можна і погуляти, і пообідати, і відвідати салон краси чи перукарню.

багатофункціональний простір

Економія часу і ресурсів

Саме організація життєвого простору у межах комплексів «міста у місті» допомагає заощадити час і гроші мешканців. Скажімо, Вам не доведеться витрачати кошти на пальне, таксі чи громадський транспорт, щоб завезти дитину у садок чи школу, або і собі дістатися до місць першої життєвої необхідності. У житлових комплексах формату містечка зазвичай функціонують школи, дитячі садки, центри розвитку дитини, перукарні, кав’ярні і навіть медичні центри.

квартира в жк місто в місті

Цільова інфраструктура

Саме інфраструктура навколо надає житловому комплексу цілісності і значення містечка посеред полісу.

Житлові простори, організовані за принципом міні-міст, розвивають власну інфраструктуру з урахуванням потреб мешканців. Наприклад, якщо серед мешканців ЖК є запит на продовольчу крамницю чи школу творчості, ці потреби, найімовірніше, будуть задоволені. У ЖК, створених за типом «місто у місті», інфраструктура розвивається переважно цільово – для мешканців.

формат жк місто в місті

Безпека

У містечках посеред міста рівень безпеки, порівняно з класичними ЖК, вищий. Цьому сприяють такі чинники:

  • поквартирні заходи безпеки (відеодомофон, сигналізація);
  • загальне цілодобове відеоспостереження на території;
  • денна і нічна охорона;
  • втілення концепції «двір без авто»;
  • підземний паркінг;
  • велопарковки.

Екологічність та енергоефективність

Будинки за типом «місто у місті» здебільшого енергоефективні. У квартирах монтують індивідуальне опалення, отеплюють стіни, встановлюють лічильники на воду, світло й газ. А під час спорудження комплексів такого значення застосовують екологічно сприятливі матеріали.

Тему екологічності та зв’язку з природою у ЖК, облаштованих під містечка, підсилюють рясні озеленення на території комплексу, продуманий ландшафтний дизайн і розлогі зелені зони для відпочинку – можна сказати, парки.

Презентабельність

Проживати у комплексі, де втілено формат міста у місті, вдасться не всім охочим. Адже квадратних метрів такого житла в Україні небагато. 

місто в місті в україні

Квартира у житловому комплексі такого ґатунку – високоліквідна нерухомість. Презентабельність житла тут найперше створює позитивне враження від утілення концепції – облаштування території ЖК для розвитку мешканців. «Місто у місті» – наче один організм: тут живемо, працюємо і відпочиваємо.

Зміцнення суспільних взаємин

У житлових комплексах такого виду мешканці мають змогу зустрічатися частіше, адже у них – спільні більшість місць відвідувань, скажімо, від крамниць – до майстерні одягу. Формується спільнота, об’єднана житловим простором і спільними інтересами: діти разом ходять у садок чи школу, дорослі – у спортзал, перукарні чи заклади дозвілля.

Створюється атмосфера приналежності до певного кола людей, яких об’єднало житло на максимально облаштованій для цього території з власною розвиненою інфраструктурою.

Отож, концепція «місто у місті» – це новий метод організації міського житла, коли у межах великого міста споруджують житловий комплекс чи кілька, об’єднують їх інфраструктурою, утворюючи так зване самостійне містечко.

Купити квартиру з ремонтом: варто чи ні?

Про класи квартир у новобудовах читайте у статті

Яку нерухомість обирає молодь?

Чи купувати підземний паркінг у новобудові?